etusivu    jÄlleenmyyjÄt    Kuvat & aineistot    tietoa nestekaasusta    yhteystiedot    yritysinfo suomen lippuruotsi lippuenglannin lippu
www.finnflame.fi nestekaasulaitteiden asiantuntijafinnflame kuluttajatuotteetfinnflame teollisuustuotteet
 
         
Nestekaasun turvallinen käyttö
 
Nestekaasun turvallinen käsittely
 
Nestekaasun ominaisuuksia
 
Käyttöturvallisuustiedotteet

 

 

 

Nestekaasun turvallinen käyttö

 

Vuotava nestekaasu aiheuttaa tulipalovaaran. Nestekaasu on ilmaa raskaampaa ja käyttää happea palamiseen.

 

Kolme asiaa on erityisen tärkeää nestekaasuonnettomuuksien välttämiseksi:

1. Kunnossa olevat käyttölaitteet. 2. Estä vuodot. 3. Varmista hyvä ilmanvaihto sisätiloissa.

 

Vuotava nestekaasu voi sytyttää tulipalon tai pahimmassa tapauksessa aiheuttaa räjähdyksen. Kaasupullon hanan tulisi olla aina suljettuna kun sitä ei käytetä. Kaasupullo on säilytettävä aina pystyasennossa ja maan tasalla, koska nestekaasu on ilmaa raskaampaa ja voi siksi kerääntyä kellareihin, viemäreihin jne. Ilmanvaihto on tärkeää työskenneltäessä sisätiloissa koska nestekaasun palaminen kuluttaa happea. Hapen puute aiheuttaa epätäydellistä palamista, joka synnyttää hiilimonoksidia hiilidioksidin sijaan. Hiilimonoksidi (häkä) on petollinen ja tappava kaasu.

 

Kotitaloudessa saa kerrallaan säilyttää 25 kg nestekaasua, joka käytännössä tarkoittaa kahta 11 kg nestekaasupulloa. Älä säilytä nestekaasupulloja koskaan kellarissa tai vintillä. Paras paikka pullojen säilytykseen on ulkona hyvin tuulettuvassa tilassa poissa suorasta auringon paisteesta.

 

Sammuta nestekaasupalo aina jauhesammuttimella, ei koskaan vedellä. Siirrä nestekaasupullot turvalliseen paikkaan jos läheisyydessä on tulipalo. Jos mahdollista sulje kaasupullon hana.

 

Teräksiset kaasupullot on varustettu turvaventtiilillä, joka avautuu, jos pullon paine nousee liian korkeaksi, esimerkiksi jos tulipalo on lähellä kaasupulloa. Turvaventiili estää kassupulloa räjähtämästä. Turvaventtiilin toiminnan varmistamiseksi on tärkeää, että nestekaasupulloa säilytetään aina pystyasennossa. Lisäksi suljettu ventiili pysäyttää huomaamattoman kaasuvuodon, jos letku sattumalta vahingoittuisi.

 

 

 

Oy Finnflame Ab yhteystiedot