etusivu    jÄlleenmyyjÄt    Kuvat & aineistot    tietoa nestekaasusta    yhteystiedot    yritysinfo suomen lippuruotsi lippuenglannin lippu
www.finnflame.fi nestekaasulaitteiden asiantuntijafinnflame kuluttajatuotteetfinnflame teollisuustuotteet
 
         
Nestekaasun turvallinen käyttö
 
Nestekaasun turvallinen käsittely
 
Nestekaasun ominaisuuksia
 
Käyttöturvallisuustiedotteet

 

 

 

Nestekaasun turvallinen käsittely

 

Työskentele tiloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Älä sijoita nestekaasupulloa kuuman laitteen lähelle. Varmista, että kaasupullo on pystyasennossa kuljetuksen aikana.

Tarkista säännöllisesti venttiilit ja liitännät kaasuvuotojen varalta. Muista myös, että hyvä ilmanvaihto on tärkeää kaasun säilytys- ja käyttötiloissa. Ilman vaihtuminen on tärkeää myös tehokkaan palamisen varmistamiseksi. Tarkista, että kaasupullo on ympäristön lämpötilassa työtä aloitettaessa. Jos aiot käyttää kaasupulloa alle nollan lämpötilassa, käytä propaania butaanin sijaan, koska butaani ei höyrysty kaasuksi alhaisissa lämpötiloissa.

 

Nestekaasutyökalut

 

Älä koskaan anna kouluttamattoman henkilön käyttää nestekaasutyökaluja. Käytä aina hyväksyttyjä nestekaasutyökaluja. Ole erityisen tarkka säätimien ja liitoksien kanssa.

Älä koskaan käytä muita kuin nestekaasukäyttöön tarkoitettuja venttiileitä, polttimia ja kaasuletkuja. Esim. Sievertin nestekaasuletkut täyttää EN 559 standartin. Kaasuletkun sisäkerros on mustaa kaasunkestävää kumia, jonka päällä on tukeva kuitukerros, joka kestää korkeaa painetta, sekä vielä ulompi, oranssinvärinen kerros suojaamassa ulkoisilta vaurioilta, auringonvalolta ja otsonilta. Kaikki tuotteemme on suunniteltu niin, että niiden materiaalit kestävät nestekaasua ja kaasuvuodon riski on minimaalinen.

Varmista, että sinulla on sopivat laitteet työhösi. Varmista, että olet kiristänyt venttiilit ja liitännät. Tarkasta säännölllisesti laitteet, ja että järjestelmä on tiivis.

 

Lue käyttöohjeet ja noudata turvaohjeita. Käytä Sensomatic vuodonilmaisinta tai saippuavettä tai erityistä nestettä apuna vuotojen etsimisessä venttiileistä ja liitoksista. Nestekaasuletkut tulisi tarkastaa erityisen huolellisesti ja vaihtaa ne, jos niissä näkyy kulumista tai vaurioita. Taivuta letkuja ja etsi murtumia kumista. Suorassa auringonpaisteessa olevat letkut vanhenevat nopeammin kuin sisällä käytettävät.

 

Nestekaasun varastointi

 

Nestekaasuun ei vaikuta pitkä säilytysikä. Irrota aina laitteet kaasupullosta. Säilytä kaasupullo aina tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Vältä kaasupullon säilyttämistä lämpimässä tilassa. Alle nollan lämpötila on täysin turvallinen säilytyslämpötila. Varmista hyvä ilmanvaihto. Periaatteessa nestekaasua voidaan säilyttää loputtomiin kaasupullossa laatuun vaikuttamatta. Muista irrottaa kaikki liitännät ennen laitteiden varastointia. Järjestelmän tyhjentämiseksi kaasusta sulje kaasupullon hana. Sulje sen jälkeen kaikki venttiilit laitteissa. Näin estät nestekaasun vuotamisen ulos, kun avaat järjestelmän uudestaan.

 

Kotitaloudessa saa kerrallaan säilyttää 25 kg nestekaasua, joka käytännössä tarkoittaa kahta 11 kg nestekaasupulloa. Älä säilytä nestekaasupulloja koskaan kellarissa tai vintillä. Paras paikka pullojen säilytykseen on ulkona hyvin tuulettuvassa tilassa poissa suorasta auringon paisteesta

 

 

 

Oy Finnflame Ab yhteystiedot